Skip to content

Трансформационни игри

Провеждане на  трансформациони или психологически игри с участници – възрастни

Тема на игрите: “Психосоматика при  възрастни и деца”

Психосоматични проблеми възникват, когато възрастен или дете не е в състояние да задоволи жизнените си нужди. Тогава се формира постоянно “отрицателно” вълнение. То се изразява в телесните усещания, а понякога и в патологичния процес.

В крайна сметка има пряка връзка между емоциите и физиологията.

Въпросът е, че емоциите, като енергията, не идват от нищото и не отиват никъде. Тоест, като не са изразени, те се съхраняват вътре в тялото, и при постоянното повтаряне на травмиращата ситуация се натрупват и причиняват заболяване.

Всяко психологическо заболяване е начинът на тялото да привлече вниманието към някакъв проблем, който не може да бъде разрешен или обсъден.

Като правило това се случва несъзнателно и може да е трудно да се разбере какво точно е причинено от това или онова заболяване.

игра_Психосоматика

Психологическата трансформациона игра “Психосоматика”

 

Психологическата игра “Историята на  болестта на  моето дете”

Задачата й: работа с психосоматически заболявания при възрастни.

По хода на играта се извършва диагностика и анализ на симптома. Играта ви позволява да разгледате симптомите на психосоматичното разстройство от различни ъгли и да получите информация за послеващата терапия.

Задачата й: да помогне на родителите на едно дете да проучат причините за детско психосоматично заболяване, да изработят  нов алгоритм по взаемодейсвие с детето си, без компенсаторна му подкрепа на заболяването.

Играта се играе с родителите на детето.

Продължительността на психологическите игри 3 – 3,5 часа.

Тези игри  провеждат като индивидуално, така и  в групов формат.

Аз съм серифицирана водеща на онези игри, с дополнительно обучаване при създателите на игрите “Психосоматика” и “Историята на  болестта на  моето дете”.

ВАЖНО!

Заболяване се нарича психосоматично, ако медицинският преглед не потвърди органичната природа на заболяването, или ако болестта е причина за такива емоции като гняв, страх, безпокойство и др. (Н. Дмитриева, доктор по психология, проф.).

Провеждане на  трансформациони или психологически игри с участници – деца

Тема на игрите:

Задачите на  игрите:

За връзка с мен, моля свържете се чрез посочените контакти. Ще се радвам да се чуем, и да работим заедно до постигане на желаните резултати.

© 2022 Всички права запазени |  Юлия Маджарска - психолог
error: Съдържанието е защитено!