Skip to content

За мен

От малка ми харесваше да слушам, много повече, отколкото да говоря. Като дете слушах приказки  и  разкази от родителите си; в училището – истории и тайни на приятелките ми. Те можеха да ми разказват с часове, убедени, че всичките им тайни ще останат с мен.

Първата ми книга по психология ми подари бабата  ми, когато аз бях  на 17 години. Онази книга  беше  по обща психология, за особеностите и възможностите на нашето внимание, памет, мислене. Възможностите на човешката психика ме очароваха толкова много, че тази случайно подарена  книга определи моя професионален път. Реших да стана психолог. Обучението  за мен беше много интересно, обичах да уча, да разбера колкото е възможно повече за човека и за неговата психика. Накрая завърших университета с отличие.

Професионалният ми път започна през далечната 1999 г. и продължава и до днес.

През този период съм работила в различни организации и институции.  Имам опит за работа  с психично болни хора, диагностициращ безопасността на техните психични функции, и със загубени хора, страдащи от алкохолни и наркотични зависимости, и с техните семейства.

Имам дълъг и успешен опит в работата с възрастни, които изпитват различни проблеми в личния, семеен или професионален живот (повече подробности виж тук). Освен

това прилагах познанията си по психология като HR мениджър в няколко големи организации (ООД “Плеяди”, Укрпромбанк, Укрсоцбанк, и UniCreditBank Украйна), за решаване на професионални и организационни проблеми на служителите.

Работата с деца е отделна страница от моята професионална дейност. Работих с децата в болница, в рехабилитационен център и в детска градина. Детски неврози, епилепсия, забавяне на умственото и речево развитие; страхове, хиперактивност, тревожност, агресия. Детска психосоматика.

Целта ми е не само да помогна на детето, но и да помогна на родителите му,  да разберат причините, които довели до тази проблемна ситуация. Затова при проблеми на детето, работя не само с него, но и с родителите му.

Казват, че „всичко започва от детството“,  и  в това съм убедена, виждала съм го в практиката си много пъти. Доста проблеми, както на  възрастни, така и на  деца, имат

своите корени на този етап от живота. Но това не означава, че натрупаният негативен опит не може да бъде ревизиран и трансформиран.

За мен като психолог е важно да се развивам, да усъвършенствам познанията си за методите и начините за подпомагане на клиентите ми. Преминах задълбочено обучение за справяне със страхове и фобии, неврози и травми, психосоматика и кризи. Следването в Gestalt Institute ми помогна да затвърдя вярването, че нашите чувства, тяло, мисли са тясно свързани и пряко влияят на нашето възприятие за себе си и нашето място и цел в този свят.

Самата аз се убедих в ефективността на гещалт-терапията и съм близо до нейните ценности и принципи.

Искам моите знания и опит да помогнат на възможно най-много хора да разберат трудните ситуации, които животът им поднася.

Моите задачи като психолог

Всеки от нас има своя картина на живота, която се е оформила като пъзел от множество отделни фрагменти, събития, преживявания.

Не всички тези фрагменти са видими за човек, редица от тях се виждат в изкривена светлина, някои части са увеличени, другите са несъзнателно намалени.

Моята задача като психолог е да покажа възможността да погледнем тази картина от

различни ъгли, да разгледам как всеки от елементите влияе на останалите компоненти.

Аз не правя избора вместо вас. Помагам ви да разберете защо ви се е случила тази или онази ситуация и какви причинно-следствени връзки са довели до това.

И въз основа на това вие решавате, коя стъпка да предприемете в бъдеще и защо точно тази.

Защо си струва да се свържете с мен?

Сертификати

Услуги

Индивидуални срещи

с възрастни или с деца

Индивидуални срещи

с възрастни или с деца

връзката със себе си, с другите, с живота

Виж повече

Тренинги

семинари и уъркшопове

Тренинги

групови семинари и уъркшопове


за възрастни онлайн или на живо

Виж повече

Трансформационни игри

с възрастни или с деца

Трансформационни игри

с възрастни или с деца

индивидуални или групови трансформационни/психологични игри

Виж повече

Отзиви и мнения

Ilona_Saliy
Юлия, добър ден! Все още не намирам време да напиша рецензия. Накратко, смятам тези сесии за много полезни за себе си, в които анализирахме грешките ми и търсихме най-добрите начини за практикуване. Сесиите по рисуване не бяха толкова важни за мен, но започнах да обръщам повече внимание на границите на сина си. Бавно напредваме. Сега детето има около 12 думи и много предлози и междуметия в постоянния си арсенал. Най-накрая намерихме нашите книги. Което Андрюшка харесва и за което ми е лесно да се справя с него. Взима книги и ги носи да учи. Никога не се е случвало. ))). И аз самият, може би за първи път, е интересно. )) Освен това напредъкът е очевиден. Например, той лепи стикери почти перфектно. Оцветяването на рисунки все още не е добре, но той е малък. ))
Илона Салий
Валерия_Карабаджак
Препоръчвам Юлия, защото тя ми помогна безумно, когато имах нужда повече от всякога. Ако мислите дали да се свържете с нея или не, ще ви кажа с увереност: „Няма да съжалявате“, така че ще дойдете при нея повече от един или два пъти. Тя е като истински майстор, притежава различни техники и методи, които помагат не само да разберете належащите проблеми, но и да осъзнаете откъде идва и защо се появи в живота ви. То ресурси и дава сила, енергия за тук и сега. Изключително се радвам, че я намерих на b17 тогава.
P.S. Юлия, много ти благодаря! Нямаше да се справя без теб.
Валерия Карабаджак
Ирина_Ветка
Голямото предимство на работата на Юлия е способността й да „развива“ нишката на събитието и да задава на пръв поглед не съвсем логични, но толкова точни и необходими въпроси в този момент, че по-късно човек може само да се изненада от информацията, която те повдигат и разкрие! Докато работех с Юлия, научих много за страховете в отношенията и това ми даде мощен ресурс за установяване на отношения, които не бяха много хармонични по това време. От все сърце препоръчвам Юлия като отличен специалист в изясняване на яснотата във всяка житейска ситуация, която е много важна за вас.
Ирина Ветка
Оля_Зима
Юлия Анатолиевна, благодаря, че ми отделихте няколко дни от ценното си време. Благодаря ви за вашата работа.
Оля Зима
Ольга Вахотина
Благодаря на Юлия за възможността да работя върху страховете си по време на обучението с метафорични карти. Интересен подход, ефективни упражнения, дадени на обучението на Юлия, ми помогнаха да разкрия „слепите зони“ на живота си и да разбера посланията на тялото. Лесно, игриво, полезно. За мен също беше много важно да чуя за други варианти за живот в травматични ситуации от участниците в обучението. Това обогати възможностите ми за сценарий. Безопасната среда и приятелството са страхотни!
Ольга Вахотина
Валентина_Ольга
Благодаря ти, Юлия, за съвета, бих искалa да продължа.
Валентина Ольга
Оксана_Руди
Юлия, искам да оставя отзив за нашата консултация. Много се радвам, че имах късмета да работя с вас. Вашият метод за арт терапия и метафорични карти са фино и силно ефективно нещо! Такова бързо потапяне в проблема и прозрения по-късно, дори не очаквах! Благодаря ти много! Наистина успях да погледна проблема си отвън, което е много важно. Щастлива съм да продължим нашите консултации. Ще се видим!
Оксана Руди
Бубка_Гоп
Юлия Анатолиевна помогна много, най-накрая знам в каква посока да се движа. Много благодарен!
Бубка Гоп
Джулико
Юлия, много ти благодаря за подкрепата. Знаеш ли, измина един ден от разговора ни и го помня. Беше много необичаен разговор. В добрия смисъл на думата. Ти ме подкрепи. Започнах да мисля повече за доброто в себе си. Някак си смених. А снощи след консултацията дори изгледах един хубав филм и се отпуснах. Благодаря, за мен беше удоволствие да се запознаем.
Джулико
Ольга_Спивак
По време на сесията изяснихме истинските ми емоции и ги оставихме. Стигнахме до факта, че отношенията ми родител-дете с майка ми са във възход и трябва да работим повече върху това. И също така изградиха следващите ми стъпки в общуването с дъщеря ми. Сега знам какво точно ме притеснява и какво трябва да направя. Препоръчвам Юлия като специалист по детски и родителски въпроси.
Ольга Спивак

Видео отзиви

Здравейте, казвам се Оксана. Бих искала да разкажа за работа си с Юлия, за моите страхове и за метафоричните карти. Бях решила да поработя върху страховете си, защото те ми пречеха да построя бъдъщето ми, заставаха на пътя ми към реализирането на една от моите цели. Потапяне. С една дума – потапяне. Вече няма страх, има разбиране, има приемане на ситуацията. Този страх беше върхът на айсберга, и под него се намираше онова, на което се съпротивлявах и не исках да видя. Оказа се, че страхът ми дори не е страх, а мисъл, която смятах за неподходяща. И ситуацията със страха се разреши, за което много се радвам и съм благодарна на Юлия, а картите и са просто чудо.

Здравейте, казвам се Юлия Казмина. Искам да оставя мнението си за сесия с Юлия Маджарска.

Обърнах  се към Юлия  със  запитване да проясня  отношенията в семейството ми.   Напоследък съпругът ми беше се отдръпнал от мен. Не разбирах къде беше проблемът. Юлия ми предложи да погледнем на тази  ситуация с помощта на  метафорични карти и съм и много благодарна за това. Видях себе си в тази връзка, съпруга ми, и всичките ни очаквания: какво очаквам от тази връзка аз, и какво очаква мъжът ми.

За мен беше много важно да видя всичко това, да осъзная, да разбера. Намерих отговори на всичките си въпроси,

свързани с тая ситуация, за което съм много благодарна на Юлия. Говорихме и за стъпките, които съм готова да предприема, за да коригирам тази ситуация. Юлия, много ти благодарна за труда ти, за таланта, и от сърце препоръчвам

Юлия Маджарска на всички, които имат нужда да изяснят, да намерят отговор на някои от въпросите си, да решат някоя трудна ситуация в живота си. Юлия е истински професионалист в своята работа. Много благодаря.

За връзка с мен, моля свържете се чрез посочените контакти. Ще се радвам да се чуем, и да работим заедно до постигане на желаните резултати.

© 2023 Всички права запазени |  Юлия Маджарска - психолог
error: Съдържанието е защитено!