Skip to content

Трансформационни игри

Какво представлява трансформационната или психологическата игра?

Сред големия брой методи и начини за подпомагане при решаването на редица психологически проблеми, трансформационните игри уверено заеха своята ниша.

Трансформационните игри са нов подход при диагностиката, терапията и прогнозирането проблема на клиента.

Което е много важно за развитието, отключването на потенциала, намирането на ограниченията и разширяването на границите на възможното.

История на образуването

Първата трансформационна игра произлиза от игрите на будистките монаси, в които пътят на живота е представен във формата на мандала, водеща от страданието към просветлението.

Понастоящем има много игри, насочени към решаване на психологически проблеми от различно естество и в различни области.

Работа_с_деца_начин_за_справяне_с_проблема

Особености

Какви са предимствата на игрите за трансформация?

Кога не се препоръчва да играете?

Трансформационните игри стартират процесите на осъзнаването, след това много неща е възможно да се преосмислят, да се погледнат от различен ъгъл.

Резултатът от играта може да се окаже напълно неочакван за вас и много да ви изненада. За един човек това може да бъде допълнителен бонус, докато за друг може да бъде много разочароващо. Мисля че, гласейки се за игра, е препоръчително да сте подготвени за неочаквани обрати.

Играта не е психотерапия. Дори след като сте прекарали 5 или повече часа играейки на масата, не можете да разчитате на „магическо“ излекуване на болестта или старите душевни рани. Възможно е играта да ви помогне да осъзнаете необходимостта от по-задълбочена работа, да се потърси професионална помощ, но сама по себе си тя не е достатъчна.

Трансформационната игра, като правило, докосва дълбоките и често скрити струни на нашата душа. Понякога този процес може да не е много приятен и изисква отговорен и честен подход. Ако не сте готови за вътрешната работа, тогава най-вероятно няма да ви хареса играта. Промените в живота след трансформационната игра се случват с различна скорост. Само чрез вашите собствени усилия планът, начертан в играта, може да стане реалност. Понякога си струва да се върнете към бележките, снимките, направени в играта, за да се уверите, че вашите намерения са правилни, или да намерите вдъхновение.

За връзка с мен, моля свържете се чрез посочените контакти. Ще се радвам да се чуем, и да работим заедно до постигане на желаните резултати.

© 2022 Всички права запазени |  Юлия Маджарска - психолог
error: Съдържанието е защитено!